Rijles

Lesauto

De lesauto waarin je les krijgt is een Ford Puma van 2021.

Lestijden

Het is mogelijk om overdag, ’s avonds of op zaterdag rijles te volgen.

Lesduur

Een les duurt 60 minuten. Het is ook mogelijk om 90 minuten les te nemen of 120 minuten. Op deze manier heb je ruim de tijd om te oefenen en zo heb je alles sneller onder de knie.

Duur rijopleiding

Een proefles is een geschikt middel om in te kunnen schatten hoeveel rijlessen je nodig zult hebben. Na de proefles krijg je advies op maat van de rijinstructeur. Dit advies is afgestemd op jouw tempo, de voertuigbeheersing, het verkeersinzicht en hoe ontspannen je bent. De rijinstructeur adviseert je over het lespakket dat het beste bij jou past. Het is ook mogelijk om zelf je lespakket te kiezen. 

Veel rijscholen hebben pakketaanbiedingen of een studentenpakket van 20 à 25 lessen (inclusief praktijkexamen). De duur van een les is meestal 50 minuten. Deze aanbiedingen zijn vaak niet toereikend om echt klaar te zijn voor het examen. Houdt er rekening mee dat een leerling gemiddeld tussen de 30 en 40 rijlessen nodig heeft om klaar te zijn voor het praktijkexamen. In de meeste gevallen moet je extra, vaak duurdere lessen, bijkopen. Daarnaast ben je van de 50 minuten les ook een deel kwijt aan het ophalen en wegbrengen van andere leerlingen. Laat je daarom eerst goed informeren.   

Rijopleiding Meppelder biedt als één van de weinige rijscholen rijles, waarbij je geen andere leerlingen hoeft op te halen en weg te brengen. De 60 minuten zijn helemaal voor jou en de focus ligt op datgene wat je nog moet leren en oefenen en niet op het halen en brengen van andere leerlingen.

Rijlessen

De praktijkopleiding kun je volgen via de traditionele methode.